THE UNIVERSITY CHILDREN’S HOSPITAL BASEL (UKBB), BASEL, SCHWEIZ

The University Children’s Hospital Basel (UKBB) er et uafhængigt universitetshospital og kompetencecenter for pædiatrisk behandling, undervisning og forskning.

I den nye bygning er de to tidligere separate kliniske afdelinger blevet forenet. Hospitalet omfatter 100 faste sengepladser, en skadestue og afdelinger for kirurgi, pædiatri, ortopædi og akut psykiatri. Alle områderne skulle udformes, så de passede til børn.

Det nye børnehospital skiller sig ud på grund af sin farverige facade, der ændrer karakter, afhængigt af ens perspektiv. Glaspanelerne er dækket med folie, der genspejler lyset på forskellige måder og giver denne effekt. Der er indrettet indhegnede loggiaer mod gaden for at give børnene frihed til at lege "udenfor". Patientstuerne ligger på bagsiden af bygningen med udsigt over en parklignende gård. Gangene er brede og lyse, deres vægge er dækket med træ-lignende plader og store oplyste fotos, som skildrer scener fra Basel, og små figurer.

Den nye infrastruktur og foreningen af alle specialerne under ét tag gør det ikke blot muligt med pædiatrisk behandling på højt niveau, men det gør det nye UKBB i endnu højere grad til et familiehospital.

 

Arkitekter

Fuldført

Beliggenhed

LAUFEN-produkter

 

Stump & Schibli Architekten BSA

2010

Basel, Schweiz

Living City håndvaske