LAUFEN@3daysofdesign
23. – 25. maj 2019, København
 
Laufen er stolt af igen at kunne deltage i 3daysofdesign, Københavns førende årlige event for designnørder fra hele kloden. Det schweiziske badeværelsesmærke er kendt for at bygge på design og innovation plus passion for arkitektur. Gennem sit engagement på 3daysofdesign-eventet vil Laufen gerne øge sin dialog med arkitekter og designere fra de nordiske lande. 
 
Under eventet deltager Laufen i Open Embassy, et initiativ initieret af den schweiziske ambassade, der åbner sine porte for kendte og nye schweiziske designere og virksomheder for at vise bredden og dybden i klassisk og moderne schweizisk design. Her vil Laufen fremvise dele af sine badeværelseskollektioner Sonar og Val, fremstillet i SaphirKeramik, og samtidig et banebrydende urinsepareringstoilet, hvis formål er at reducere miljøforureningen forårsaget af nitrater.
 
I gården_SaphirKeramik
Med SaphirKeramik har Laufen udviklet et af de seneste års mest spændende materialer til badeværelset. Det drejer sig om en meget hård og stabil type keramik, der for første gang tillader meget tynde, men samtidig meget robuste keramikvægge, der desuden har definerede kanter – og dermed har revolutioneret konventionerne for badeværelsesdesign ved at starte en trend mod et tyndere design med en mere udpræget grafisk æstetik. På grund at dette materiale er den schweiziske virksomhed også i stand til at byde ind med nye ideer til en ganske almindelig håndvask inklusive flere anvendelsesmuligheder for den, for eksempel en dobbeltvask med mål som på en enkeltvask, vaskeskåle med integreret overløb eller fritstående håndvaske med minimal fod eller halvtørre områder nede i kummen – alt sammen nye ideer, der simpelthen er utænkelige med traditionelle keramiske materialer. For at implementere sine designideer har Laufen samarbejdet med de internationalt kendte designere Patricia Urquiola (Sonar) og Konstantin Grcic (Val).
 
På kajen_save! En WC-revolution
Laufen er også i allerhøjeste grad opmærksom på sit ansvar over for mennesker og miljøet. Rationel brug af vand og genvinding af spildevand er afgørende for vores fremtid og udgør både gevaldige udfordringer og et stort potentiale. Til det formål har den schweiziske virksomhed indledt et givtigt samarbejde med EOOS med henblik på at udvikle det østrigske designstudios revolutionerende bud på en ny slags urinseparerings-WC (udviklet for Bill & Melinda Gates Foundation) til et salgbart produkt. Med det nye WC Save! viser Laufen et bæredygtigt, nyt produkt, der tackler et af vor tids mindre kendte, men ikke desto mindre alvorlige miljøproblemer: Alt for høje kvælstoftal forårsaget af spildevand og landbrugets forbrug af gødningsstoffer udgør en endnu større trussel end de stigende CO2-værdier og klimaændringerne. save! er det første skylletoilet med urinseparering, der fungerer som et traditionelt skylletoilet. Det separerer urinen fra fækalier og skyllevand, så urinen kan blive videreforarbejdet ved hjælp af hurtig, enkel og miljørigtig spildevandshåndtering.
 
 
* * *
 
Billedtekst
Fotocredits: Laufen
 
www.laufen.com
Eftertryk tilladt. Arkiveksemplar udbedes.
 
 
 
Mediekontakt
Béatrice Rüeger
Laufen Bathrooms AG
+41 61 765 75 54
beatrice.rueeger@laufen.ch
 
Marc Millenet
id pool GmbH
+49 711 954645-55
millenet@id-pool.de
 
Keywords Design Relations
+39 0362 700 60
agency@keywords.design