GLOBALT NETVÆRK MED LOKAL SERVICE

LAUFENs hovedkontor ligger i Laufen i nærheden af Basel i Schweiz. Derudover har selskabet fire produktionssteder i Østrig og Tjekkiet. Vi har dybe rødder i traditioner men er også ultra moderne. Vores fabrikker fremstiller mere end 3 millioner sanitetsprodukter årligt og distribuerer dem via et verdensomspændende netværk af forhandlere og distributionspartnere.

Siden 1999 har LAUFEN været en af verdens største producenter af badeværelsesudstyr og sanitet i den spanske Roca-koncern, som har 20.000 medarbejdere i mere end 135 lande og producerer 38 millioner sanitetsprodukter årligt. Similor Group AG, en af verdens førende producenter af vandhaner i mere end 150 år, har været en del af koncernen siden 2007. FRA LOKAL PRODUCENT TIL GLOBAL SPILLER

Da selskabet LAUFEN blev stiftet i Schweiz i 1892, var de sanitære forhold og installationernes bekvemmelighed betydelig dårligere end vore dages standarder. Disse standarder har LAUFEN som den eneste producent af sanitetsporcelæn, der udelukkende produceres i Europa, bidraget til at forbedre.

Nogle af virksomhedens fabrikker har endda eksisteret endnu længere. Omkring 1878 var pioneren inden for industriel fremstilling af sanitetsporcelæn en fabrik, der tilhørte det østrigske kongehus. Ikke kun traditioner, men også de europæiske fabrikkers veletablerede position på hjemmemarkederne i Schweiz, Østrig og Tjekkiet, har bidraget til at sikre grundlaget for LAUFENs kvalitetsprodukter. LAUFENs målsætning både dengang og nu er at være førende inden for teknologi, service og design. Allerede i 1980'erne blev den mest effektive sprøjtestøbningsteknologi inden for forarbejdning af keramik opfundet i Schweiz af LAUFEN, et gennembrud, der udgjorde et varigt bidrag til industriel produktion. Lige så vigtig for LAUFEN er den fortsatte udvikling inden for design: For eksempel har vægmonterede toiletter og gulvstående håndvaske skabt grundlaget for en ny sans for æstetik.

LAUFEN har nu udvidet sin ekspertise og sin portefølje af sanitetsprodukter, badekar, møbler og tilbehør til også at omfatte vandhaner i produktsortimentet. I 1854 grundlagde Charles Kugler en mindre virksomhed med fremstilling af messingprodukter i Lausanne. De første vand- og gasventiler i Schweiz blev produceret her i 1863. Vandhaner er blevet fremstillet på Laufens fabrik siden 2009.


HISTORISKE MILEPÆLE HOS LAUFEN

2013 Med udviklingen af SaphirKeramik introducerer LAUFEN en banebrydende innovation i verdensklasse og skaber en ny trend inden for design af badeværelser.  SaphirKeramik giver mulighed for at fremstille super tynde men alligevel robuste keramiske former og stramme radier på blot 1-2 mm, mens den nyeste teknologi i øjeblikket ellers er på mindst 7-8 mm. SaphirKeramik er en del af det vellykkede samarbejde mellem Kartell og LAUFEN, som kommer til udtryk i den fælles kollektion "Kartell of Laufen".
2012 LAUFEN fejrer 120 års uforglemmelig schweizisk badeværelsesdesign med den imponerende udstilling på FuoriSalone i Milano.
2010 LAUFEN udvikler sig fra blot at producere sanitetsprodukter til at designe og producere hele badeværelsesløsninger: Porteføljen byder i dag på totalløsninger til fuldt udstyrede badeværelser - lige fra sanitetsporcelæn til møbler, badekar og brusekar til tilbehør og endda vandhaner.
2009 LAUFEN Forum slår dørene op: LAUFEN Forum er mere end blot et showroom. Det er centrum for virksomhedens brand, beliggende på hovedkontoret i Laufen, Schweiz. På grund af sit designkoncept og bæredygtige arkitektur er det arkitektoniske mesterværk blevet belønnet med flere anerkendte designpriser i løbet af de seneste år. Foruden udstillinger med de allernyeste produktdesigns tiltrækker flere midlertidige udstillinger og events relateret til badeværelsesmiljøer og arkitektur besøgende til stedet og øger værdien af LAUFEN som brand.
2007 Den ældste producent af vandhaner i Schweiz, Similor (grundlagt af Charles Kugler i 1854), erhverves, og to år senere starter fabrikken i Laufen sin produktion af LAUFEN vandhaner.
2002 LAUFEN foretager store investeringer i den centraleuropæiske produktionskapacitet samt i sin internationalt højt anerkendte produktudvikling. Flere innovationer inden for design afspejler succesen med at fokusere stærkt på et intenst samarbejde mellem design og udvikling. Den første gulvstående håndvask, designet af Stefano Giovannoni (ILBAGNOALESSI One), som blev lanceret i 2002, er blot et af mange eksempler.
1999 LAUFEN slutter sig til ROCA Group (dengang den næststørste producent af sanitetsprodukter på verdensplan).
1991 I 1990'erne udvider LAUFEN sin produktionskapacitet yderligere ved at erhverve to fabrikker i Tjekkiet. I dag er alle fem fabrikker veletablerede i Centraleuropa.
1990 LAUFEN sætter endnu højere fokus på design: Porsche Design blev LAUFENs første globale samarbejdspartner.
1980 LAUFEN udvikler den revolutionerende trykstøbningsmetode, en teknologi, der sætter nye standarder for hele branchen ved at reducere produktionstiden markant. LAUFEN udvider sin produktivitet, kapacitet og produktsortiment.
1967 To traditionelle produktionssteder, Wilhelmsburg og Gmunden i Østrig, slutter sig til koncernen.
1963 LAUFEN-medarbejderen Xaver Jermann opfinder det første væghængte toilet.
1959 Fritz LISCHKA skaber den berømte designerhåndvask med navnet "Ultra".
1952 LAUFEN udvider og påbegynder sine første internationale aktiviteter ved at erhverve sin første fabrik i Brasilien.
1950 LAUFEN opfinder sit første keramiske toilet med indbygget ventilationssystem.
1925 LAUFEN går ind i sanitetsbranchen og bliver den første og eneste producent af sanitetsporcelæn i Schweiz.
1895 En detalje af det ansete "Nautilus"-toilet.
1892 Keramikfabrikken LAUFEN grundlægges og begynder at producere fliser og mursten.