TOAN NGUYEN - TOAN NGUYEN STUDIO

En skarp sans for de trends og udviklinger i samfundet og miljøet er et karakteristisk træk ved designeren Toan Nguyen. Med sin tegnestue, Toan Nguyen Studio, designer han produkter, der giver moderne former et tidløst udtryk.

Toan Nguyen blev født i Paris i 1969 og dimitterede som industriel designer fra ENSI-Les Ateliers i Paris i 1995. Nguyen har opnået stor erfaring i sit arbejde for forskellige designstudier i Paris, Barcelona og Madrid. Fra 1998 arbejdede han i omkring 10 år med Antonio Citterio som Design Director og Design Partner. I denne periode skabte man designs for mærker som B&B Italia, Flos, Fusital, Guzzini, Iittala, Kartell, Technogym og Vitra stole.

Toan Nguyen grundlagde i 2008 sit egen tegnestue i Milano. Det tværfaglige Toan Nguyen har specialiseret sig i designudvikling inden for forskellige produktsegmenter, fra møbler til teknologiske produkter. Tegnestuens partnere  er førende selskaber fra Tyskland, Italien, Spanien, Schweiz og USA, blandt andre Accademia, Dedon, Fendi Casa, Lema, Moroso, Urmet Group, Varaschin, Viccarbe, Walter Knoll og Laufen. Sammen med Laufen har Toan Nguyen udviklet det innovative, vandbesparende urinal Antero og urinalskillevæggen Cinto.

Toan Nguyen: "Antero har en indre dobbelthed: den er en genstand, der anvendes til en intim funktion, men alligevel er den placeret i et offentligt rum. Hensigten her er at undgå at banalisere en rituel handling, hvor rum/tid-dimensionen er sat ud af kraft et øjeblik. Det todimensionelle aspekt, som skabes af den enkle geometriske form, gør det muligt at lave en serie af genstanden, mens det tredimensionelle aspekt, der interagerer med kroppen, skaber den helt naturlige og harmoniske sammenhæng med brugeren."