PETER WIRZ - VETICA

"Design med en menneskelig dimension" er idégrundlaget for Vetica Design, et designcenter med base i Luzern. Det tværfaglige og internationale team omkring den schweiziske designer Peter Wirz fører arbejder med udviklingen af industrielle produkter i form og funktion. Holdet betragter sig selv som en et center for idéer – ikke kun for design, som ses som en tværfaglig proces i en bredere sammenhæng. Peter Wirz er født i 1960 i Brienz, Schweiz, og er uddannet maskiningeniør. Før han kastede sig over industrielt design, var han en dygtig topatlet, som to gange deltog i OL og i 1984 blev europamester i mellemdistanceløb. Siden 1997 har han betjent kunder fra Schweiz, Europa, Asien og oversøiske lande gennem Vetica Group.

Vetica Group er aktiv inden for en lang række forskellige områder, lige fra strategi- og brandudvikling til produktdesign. Siden 2001 har Vetica udviklet flere produktserier for Laufen, hvor den seneste er den internationalt anerkendte "Laufen Pro". I overensstemmelse med deres filosofi foregik designrådgivningen i tæt kontakt med udviklingsteamet hos Laufen Bathrooms gennem hele udviklingen af "Laufen Pro" – og dermed sikrede man optimering af produktionsomkostningerne, samtidigt med at man opnåede et højkvalitetsdesign.

Peter Wirz: "Laufen Pro er et designprodukt, som blev bevidst skabt med omkostningseffektivitet for øje, og som er blevet optimeret til den keramiske fremstillingsproces."