BÆREDYGTIG KVALITET

LAUFEN fremstiller produkter, der gør det muligt at spare på vores dyrebare vandressourcer. Derved viser virksomheden sit engagement i at bevare naturens ressourcer. Man lægger derfor vægt på en miljøvenlig produktion, hvor man anvender ressourcerne (energi, råvarer og vand) på den mest effektive måde gennem hele fremstillingsprocessen. Denne optimering af ressourcerne, der kræves til produktionen, starter allerede under udviklingen af nye produktkoncepter og deres tekniske udvikling.

I Østrig fik LAUFEN tildelt "EMAS Environment Prize 2007" for sin store indsats for miljøet. Den schweiziske fabrik i Laufen har båret mærket Swiss Energy Agency for Industry (EnAW) siden 2006, som anerkender det som et selskab, der er aktivt engageret i klimabeskyttelse. LAUFEN arbejder også aktivt på miljøvenlige løsninger til mange af sine badeværelsesprodukter. LAUFEN lægger og også stor vægt på at fremstille produkter af enestående kvalitet – hvilket mange internationalt anerkendte produktcertifikater og standarder vidner om.

Det schweiziske Q-Plus-symbol beviser, at vores produkter overholder den europæiske standard og den etablerede, mere krævende schweiziske standard. Dette er vigtigt for LAUFEN, da kun holdbare, slidstærke produkter fortjener at blive kaldt miljøvenlige – det er trods alt vigtigere, at produkterne holder længe, end at de kan genbruges. LAUFEN hjælper dermed kunderne med at leve miljøvenligt og reducere energiomkostningerne. Vores produkter anvender derfor også de nyeste energi- og vandbesparende teknologier, såsom den nyeste generation af vandbesparende toiletter. Flere LAUFEN-toiletter har stort og lille skyl på hhv. 4,5 og 3 liter mod 6 og 3 liter for konventionelle toiletter.

Vi har også særdeles effektive urinaler, der kun kræver 1 liter vand til skylning. Til den offentlige sektor har vi endda urinaler med en vandlås med særligt lav vedligeholdelse: en 0-liters løsning. 

LAUFENs 4,5/3-liters toiletter opfylder alle funktionelle krav, der kræves ifølge de internationale standarder EN 997 Class 1 Type 5, EN 997 Class 2 og SAI/Wells 4 Stars.

De første to LAUFEN-fabrikker blev ISO 14001-certificeret og EMAS-registreret i 1997. Begge disse fabrikker blev belønnet med European Environment Prize 2007 for eksemplarisk miljøledelse. Alle LAUFENs produktionsfaciliteter er nu certificeret efter miljø- og kvalitetsstyringssystemerne ISO 9001 og ISO 14001.

Siden 1998 har LAUFEN løbende overvåget brugen af ressourcer i alle sine interne og eksterne processer. Der gennemføres løbende målrettede foranstaltninger og investeringer for at fremme en effektiv og bæredygtig anvendelse af produktionsressourcerne. Vigtige målepunkter for miljøbeskyttelse viser nu klart, at LAUFEN-fabrikkerne opfylder de juridisk foreskrevne miljøbeskyttelsesstandarder og i de fleste tilfælde også overgår dem.
Produkter med Q-Plus-certificering opfylder både den europæiske standard og den etablerede strengere schweiziske suissetec/VSA-standard. LAUFEN sanitetsprodukter opfylder disse schweiziske kvalitetsstandarder og er blevet anbefalet til godkendelse i overensstemmelse hermed.