1892

Det var den 4. juli 1892, at succeshistorien om „Tonwarenfabrik LAUFEN“ startede med produktionen af mursten og klinker. Virksomheden blev grundlagt af tre mænd: Albert Borer, Johann Spillmann og Joseph Gerster-Roth.

1898

Efterspørgslen efter lertøj stiger til et volumen, der gør opførelsen af ​​en anden fabrik i LAUFEN nødvendig. Fabrikken, som startede produktionen i 1898, blev hovedsageligt brugt til produktion af tagsten og mursten samt afløbsrør.

1905

En kantine er installeret på stedet, hvor der tilbydes kvalitetsmåltider til arbejderne for 40 cent.

1924

Erhvervelsen af ​​Aktienziegelei Allschwil, skorstensproduktionen Allschwil og murstenfabrikken Tranzer havde en "positiv indvirkning på alle murværk i LAUFEN-dalen".

Som et resultat indvies en tredje ovn. Samme år øges aktiekapitalen i „Tonwarenfabrik LAUFEN“ til 1 mio. schweiziske franc.

1925

Under ledelsen af Guido Gerster, administrerende direktør og medlem af bestyrelsen for Tonwarenfabrik LAUFEN, oprettes „Aktiengesellschaft für keramische Industrie LAUFEN“ den 26. november. Der introduceres Fire Clay, som gør det muligt for virksomheden at producere håndvaske.

1931-1933

Et innovativt porcelænslignende materiale lanceres under brandet KILVIT. KILVIT er meget stærkere end Fire Clay og produkterne fremstår helt hvide og tætte.

1934

En fabrik bygges til at producere vægfliser fra stentøj. Dermed blev "AG für keramische Industrie" til den første producent af vægfliser i Schweiz og betjente den nationale byggebranche i krigsårene.

1938

Produktionen af ​​vægfliser efterfølges af gulvfliser. En anden fabrik er bygget i LAUFEN til at producere disse gulvfliser fra stentøj. I et vanskeligt forretningsmiljø skabes nye job.

1949

Efter Anden Verdenskrig vender de schweiziske føderale jernbaner, SBB, opmærksomheden mod elektrificering af det store nationale jernbanenet. LAUFEN reagerer med produktionen af ​​elektroteknisk porcelæn - hovedsageligt isolatorer - og bliver en stærk leverandør til SBB.

1952

Inden for kort tid konstrueres en ny fabrik i Campo Largo i den større Curitiba-region af „AG für keramische Industrie LAUFEN“ til også at fremstille væg- og gulvfliser i Brasilien. Virksomheden er registreret under navnet INCEPA S.A.

1967

LAUFEN køber den Wien-baserede OESPAG (Österreichische Sanitär-Keramik und Porzellanindustrie AG) med sine to østrigske produktionsanlæg i Gmunden og Wilhelmsburg.

1970

„Keramik Holding AG LAUFEN“ er grundlagt som reaktion på den organisatoriske struktur, der er nødvendig for at kunne vejlede 4'000 medarbejdere forskellige steder i Schweiz, Østrig, Tyskland, Spanien og Brasilien.

1971

Den progressive udvikling af virksomheden nødvendiggør nyt hovedkvarter. Den udnævnte arkitekt er Giuseppe Gerster, et barnebarn af Joseph Gerster, der engang grundlagde virksomheden.

1973

„Lørdag den 3. august kort før kl. 15:00 var der udbrudt brand i gulvflisefabrikken, der tilhørte Tonwarenfabrik LAUFEN AG. Det stammer fra oliebrænderen ved ovn I. På trods af den hurtige reaktion med ildslukkere var ilden i stand til at sprede sig og ødelagde anlægget i vid udstrækning.“ [Uddrag fra medierne]

1982

Højtryksstøbning udvikles af LAUFEN over flere år og afsløres for offentligheden for første gang i oktober 1982. En proces der revolutionerer og sætter nye standarder for sanitetsindustrien, hvilket gjorde det muligt for LAUFEN at øge sin kapacitet, effektivitet og bredden i sortimentet.

1986

Udstedelse af 140.000 aktiebeviser til 650 SFr stykket.

1990

LAUFENs stigende fokus på design resulterer i det første samarbejde med en ekstern designer. Porsche Design er den første internationalt anerkendte designer, der bringes ind.

1997

I årene fra 1992 til 1997 opkøbte LAUFEN en del mindre virksomheder og igangsatte en større omstrukturering af virksomheden.

1999

LAUFEN bliver en del af ROCA-gruppen og hører dermed til en af ​​de største og mest indflydelsesrige virksomheder i badeværelses- og sanitetsindustrien.

2002

I 2002 lancerede LAUFEN 'Tam Tam', verdens første fritstående håndvask, støbt i ét stykke. Håndvasken hører til designserien ILBAGNOALESSI One af Stefano Giovannoni.

2009

LAUFEN Forum åbner sine døre. I samme periode flyttes Similor, vores armaturfabrik og dets hovedkvarter, til LAUFEN. Dette var det sidste trin i samlingen af ​​det schweiziske kompetencecenter for badeværelseskultur i byen Laufen, Schweiz.

2013

Med innovationen "SaphirKeramik" præsenterer LAUFEN en banebrydende verdensnyhed, der med tynde og stærke sider åbner op for en helt ny verden af badeværelsesdesign.

2017

LAUFEN fejrer sit 125-års jubilæum.